Reinigen en Opladen


Net als mensen, planten en dieren geven edelstenen energie af en nemen ze energie op van hun omgeving. Als je een edelsteen koopt of cadeau krijgt weet je nooit welke energie er is meegelift. Hiervoor kan je de edelsteen reinigen. Er zijn verschillende manieren voor het op- en ontladen van u edelsteen.

Water

Houd de steen 5 minuten onder zacht lauw stromend water. Dit is een snelle manier, echter geen grondige manier om de steen te ontdoen van ongewenste energie. Let op: niet alle stenen zijn geschikt om op deze manier te reinigen, sommige stenen lossen op in water of worden door water aangetast. Denk hierbij aan: Hematiet, Pyriet, Chrysocolla, Seleniet, Calciet, Preniet en Celestien. 

Hematiet en Bergkristal

Leg de steen een nacht in een alboneschelp met hematiet steentjes om te ontladen. Na het ontladen is het ook belangrijk de steen weer op te laden dit kan je doen door de steen nog een nachtje in de alboneschelp te leggen maar dit maal met bergkristal.

Seleniet oplaadschaal of plaat

Leg je edelstenen een nacht in of op een Seleniet oplaadschaal of plaat. Dit geeft je edelsteen weer nieuwe energie.

Salie, Wierook en Palo Santo

Nog een gemakkelijke manier voor het reinigen van edelstenen is ze door de rook te halen van Salie, wierook en, of Palo Santo. 

Klanken

Een andere mogelijkheid voor het reinigen van edelstenen is door een klankschaal of tibetaanse bel aan te slaan naast de edelsteen.

Zonlicht 

Ook zonlicht kan gebruikt worden om een steen op te laden, let hierbij wel op dat niet alle stenen tegen zonlicht kunnen. Sommige stenen verkleuren drogen uit of kunnen zelfs barstjes in onstaan. Stenen die niet tegen zonlicht kunnen: Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Beryl, Celestien, Fluoriet, Larimar, Malachiet, Opaal, Seleniet, Woestijnroos, Rozenkwarts, Toermalijn en Turkoois.

Maanlicht 

Een hele goede manier is om stenen op te laden in maanlicht. Hiervoor kan je als je dat wilt de stenen buiten leggen of achter het raam.